page.resources

Læseraketten 2017

Læseraketten tager os i år til verdens yngste stat Sydsudan. I ressourcekanalen her finder du mere end 120 film og billeder, som I kan bruge i jeres arbejde.

Sigurds Danmarkshistorie

Kom med Sigurd Barrett på en rejse gennem 128.000 års Danmarkshistorie fortalt gennem 42 sange. Nyd, oplev, remix og dramatiser jeres egne fortællinger og historier med sangene. Se mere på:

Læseraketten 2016

Tag med Læseraketten til Burkina Faso. Kanalen indeholder over 150 film og billeder fra Læseraketten i Burkina Faso (2016). Medierne er sorteret efter navn på de personer de omhandler. Se mere information og vejledninger på www.heleverdeniskole.dk.

FNs Verdensmål

Kanalen er udgivet af IBIS. Brug kanalens indhold til at lave præsentationer og film om FNs nye verdensmål. De 224 billeder er sorteret i samlinger, som uddannelse, miljø, sundhed, fattigdom og ulighed samt grafik. Du kan sortere ved at vælge tags inde i kanalen. Alle billeder har kreditering lagt på som vandmærke.

SMK billeder

SMK Billeder indeholder en række kunstværker fra Statens Museum for Kunsts samlinger. Værkerne er ikke omfattet af ophavsret og derfor må de bruges frit.Hvis du bruger et af værkerne, er det god skik at kreditere kunstneren og museet på denne måde: kunstner, værkets titel, årstal, Statens Museum for Kunst.

9. april 1940

Vi har samlet et udvalg af nogle af de mest markante billeder fra Nationalmuseets (Frihedsmuseets) digitale samling. I kanalen finder man også lydklip af propelfly med mere. Alt sammen lige til at gå i gang med.

Danmarks befrielse

I denne kanal finder du originale film og billeder fra Danmarks Befrielse, maj 1945. Kanalen er oplagt til historieundervisningen. Billederne er overvejende fra Frihedsmuseet, filmklip fra Besættelsesmuseet og Næstvedarkiverne, mens oplæsningen af tyskernes kapitulation er fra BBC.

Gys og gru

Pas på. Denne kanal er ikke for sarte sjæle. Den indeholder uhyggelige og skræmmende lydklip, direkte klar til at krydre uhyggelige film, fortællinger eller radioteater-projekter med. Alle lydklip er hentet fra Freesound.org. I kanalen findes et mind map med komplet materialeoversigt.

Skagensmalerier

Kanalen Skagensmalerier indeholder 20 af Skagens Museums allerstørste værker. Her finder du kendte værker af Anna og Michael Ancher, Krøyer, Drachmann, Tuxen og Johannesen. Kanalen er udgivet af Skagens Museum, og alle billeder er udgivet under Creative Commons licensen cc:by-nc Skagens Museum.

Læseraketten

Tag med til Guatemala. Kanalen Læseraketten indeholder over 150 film og billeder fra Læseraketten i Guatemala (2015). Medierne er ordnet med tags efter de personer, de omhandler. Se mere information og vejledninger på www.heleverdeniskole.dk <br />Kanalen åbner i uge 9, 2015.

Slideshowmusik

Kanalen indeholder musik til film og præsentationer. Kanalen er oplagt at bruge hvis du vil lave præsentationer af billeder i programmet Slideshow, men kan også bruges til filmprojekter. Musikken er varieret i området pop, reggae, rock, blues og elektronisk.

Naturriget

Kanalen indeholder en række små film af danske dyr, biller, larver, insekter, krybdyr og fisk.her finder du fx filmklip af hugorm og stålorm. Makrooptagelser af snegle, fluer, mariehøns med mere. Optagelserne er lavet af Peter Leth og må benyttes frit uden kildeangivelse.

Aalborg Zoo

Kom helt tæt på chimpanser, orangutanger, elefanter og isbjørne. Denne kanal er udgivet af Aalborg Zoo, der venligt har udlånt nogle af deres bedste billeder fra deres have til rådighed.
Der er over 100 billeder, men da de er navngivet med dyrets navn først, er det nemt at finde rundt i.

Nytårstaler

Kanalen nytårstaler indeholder medier til jeres nytårstaler, fx filmklip af fyrværkeri og indspilninger af nationalsange.

Stumfilmsmusik

Lyset dæmpes og tæppet trækkes til side. Det er tid til en tur i biffen anno 1920. Denne kanal indeholder lystig og dunkel stumfilmsmusik, lige til at arbejde med i jeres filmprojekter. Alle optagelser er cc:by Kevin MacLeod, og der ligger et billede klar i kanalen som man kan bruge til kildeangivelse i ens projekter.

Hammershøi

Hammershøi indeholder 14 af Vilhelm Hammershøis flotteste værker fra Ordrupgaards samling. Oplev og remix præ-modernisten og det store gennembrudsmaleren på egen hånd.

Musik på tværs

Musik på Tværs indeholder 24 klassiske værker indspillet af Copenhagen Phil - hele Sjællands symfoniorkester. Værkerne kan bruges frit i skoleopgaver og kan hentes direkte fra denne kanal eller i samlingen Musik på Tværs i programmet MovieCut på Skoletube.

Krigens billeder

Krigens Billeder rummer over 23 timers filmklip fra Nationalmuseet om besættelsestiden. Besøg kanalen og hent lærervejledningen. Filmklippene er ofte store og lange og egner sig umiddelbart bedst til fremvisning og voiceover-fortællinger.

Forsiden

Forsiden indeholder over hundrede forsideillustrationer fra en række af landets mest populære danske børnebogsforfattere. Alle illustrationer må bruges frit i undervisningen.

Mig og min omverden

Kanal med billeder fra omverdenen. Her finder du en bred vifte af ting som eleverne kan finde i deres omverden. Denne kanal bruges bla. i forløbet "Nye ord", som du finder på vores vejledningssite.

sktwww2

Hej Tubers 👋

Hvordan kan vi hjælpe dig i dag?

Start en samtale
Vi svarer normalt indenfor
Nogle få timer
Send os en besked
Hjælp til medier eller kanaler
Find svarene i vores videoguides
Hurtigste hjælp her
Find svarene her
Alt om værktøjerne
Find svarene i vores videoguides
Hurtigste hjælp her
Find svarene her